Monday, November 12, 2018

I Valpovčani na državnom prvenstvu - Završnici kupa Hrvatske


Proteklog vikenda u Slavonskom Brodu je održana Završnica Kupa Hrvatske u A-programu za mlađe kategorije, B i C programu u muškoj i ženskoj konkurenciji. To je državno prvenstvo na koje su se plasirale najbolje ekipe i pojedinci iz svojih regija.
Regija Istok je u 2018. godini imala 4 natjecanja na temelju kojih su se zbrajali bodovi i samo oni najbolji su ostvarili plasman na Završnicu.
Na Završnici je sudjelovalo 30-ak klubova iz cijele Hrvatske s oko 350 natjecateljica i natjecatelja.
Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo je imalo predstavnike i u muškoj i u ženskoj konkurenciji u natjecanju pojedinaca.
U muškoj gimnastici su to: Sven Perak, Marko Bošnjak i Karlo Ružman.
Sven Perak, u najbrojnijoj kategoriji univerzalnog A programa mlađih kadeta je zauzeo dvadeseto mjesto. Marko Bošnjak je došao na korak do medalje zauzevši 4.mjesto u kategoriji juniora C program, dok je Karlo Ružman u istoj kategoriji osvojio 7.mjesto. Napominjemo da se na Završnicu plasirao i Tomislav Slačanac koji nije nastupio nanatjecanju zbog ozljede.
U ženskoj konkurenciji mlađih kadetkinja najbolje iz Valpova, Franziska Buschbacher osvaja 35.mjesto i Mia Markešić 36.mjesto. Također na Završnicu se plasirala i Laura Cvenić koja je bila spriječena u odlasku na natjecanje.
Trener dječaka Zlatko Ištvanović i trenerica djevojčica Monika Kubat te Ana Birovljević koja je na ovo natjecanje vodila djevojčice su zadovoljni rezultatima i čestitaju svim predstavnicima natjecanja na rezultatima. Također čestitaju i svim ostalim djevojčicama i dječacima koji su vrijedno trenirali ove godine u GD valpovo.
Sada slijedi još jedno natjecanje za dječake, Memorijal Mate Birovljevića koji će se održati 1. Prosinca, a prije toga djevojčice D programa nastupaju u Osijeku u novom gimnastičkom centru Sokol Žito. Time zaključujemo uspješnu sezonu, radimo selekciju djece i popunjavamo natjecateljske skupine te se pripremamo za novu natjecateljsku sezonu.
















No comments:

Post a Comment