Tuesday, June 2, 2015

Valpovački seniori prvaci, pojedinačno pet medalja



Gimnastičko društvo „Sokol“ Požega je u subotu 30. svibnja ugostilo najbolje gimnastičare Slavonije i Baranje u B, C i D programu. Nastupilo je 50-ak natjecatelja iz Vinkovaca, Pleternice, Osijeka, Slavonskog Broda, Valpova i Požege.
Gimnastičari Valpova su se predstavili u B programu sa seniorima te mlađim kadetima, kadetima i juniorima C programa. Najbolji rezultati očekivano su ostvareni u B programu gdje su naši seniori osvojili ekipno prvo mjesto, a pojedinačno najbolji je bio Ivan Albert, Fran Zamaklar je bio drugi a Ivan Bošnjak treći. Ovi dečki su već sada ostvarili plasman na Završnicu Kupa Hrvatske u B programu (Državno prvenstvo), a kako na treninzima rade i A program, nije isključeno ni da će nastupiti na Prvenstvu Hrvatske u A programu s najboljim hrvatskim gimnastičarima, kao što su Marković, Seligman, Korosteljev, Ude, Možnik...
Malo mlađi gimnastičari GD Valpova su nastupili u C programu. Naš najmlađi gimnastičar Niko Lovrić u kategoriji mlađih kadeta uvjerljivo je pobijedio s više od osam bodova ispred drugoplasiranog. Kategorija kadeta je najbrojnija kategorija na Kupu Slavonije i Baranje, a naša ekipa je, nakon pobjede na Memorijalu Mate Birovljevića, sada zauzela peto mjesto. Ekipu su činili: Marko Bošnjak, Tomislav Slačanac, Luka Miličević, Juraj Bagarić i Noa Blagojević. Jedini naš junior Leo Lelas osvojio je drugo mjesto.
Ovim je natjecanjem završena prva polovica sezone za dječake, a na jesen ostaje još jedno kolo Kupa Slavonije i Baranje nakon kojeg će se znati svi sudionici Državnog prvenstva.
Za djevojčice zadnje natjecanje polusezone će se održati nadolazeći vikend u organizaciji GD Valpova te pozivamo sve zainteresirane da dođu pogledati natjecanje u 9 sati u gradsko školsko sportskoj dvorani.






No comments:

Post a Comment