Monday, December 3, 2012

Srebro Frana i bronca Ivana na Državnom prvenstvu


Nakon osvojenog zlata u Nedelišću na državnom prvenstvu u B programu, članovi gimnastičkog društva Hrvatski sokol Valpovo bili su uspješni i na Završnici Kupa Hrvatske u C programu koje je održano proteklog vikenda u Sisku. Na Završnicu su se plasirali najbolji juniori Slavonije i Baranje, Fran Zamaklar i Ivan Bošnjak, kadet Mihael Tibinac, mlađi kadet Karlo Ružman te mlađa kadetkinja Ana Bošnjak.

Na natjecanju s preko 250 sudionika, članovi GD Valpova su uspjeli doći do postolja i vratiti se s dvije medalje. Prošlogodišnji kadetski prvak Fran Zamaklar i juniorski vice prvak Ivan Bošnjak i ove su godine, obojica u juniorskoj kategoriji, dokazali da su najbolji u Hrvatskoj. Dečki su svojim odličnim izvedbama na svih šest sprava osvojili srebro - Fran Zamaklar i broncu Ivan Bošnjak. Međutim, ove su medalje zlatnog sjaja čestitamo dečkima na uspjehu, zaista su bili najbolji ali nedostajalo je malo sportske sreće da dobiju ono što su zaslužili – zlato i srebro.

I ostali članovi društva su se dostojno predstavili i zauzeli sljedeća mjesta: u kategoriji mlađih kadeta Karlo Ružman, na svom prvom državnom prvenstvu osvojio je 16. mjesto; u najmasovnijoj kategiji kod dječaka, kadetima, Mihael Tibinac je zauzeo 25. mjesto, dok je naša jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji, mlađa kadetkinja Ana Bošnjak došla do 26. mjesta.

Velik je uspjeh uopće i plasirati se na Državno prvenstvo. Potrebno je cijele godine na Kupovima Slavonije i Baranje biti među najboljima jer se samo najboljih petero u regiji kvalificira na Završnicu Kupa Hrvatske, odnosno Državno prvenstvo. Stoga su svi ovi rezultati izuzetno vrijedni i čestitamo svim sudionicima državnog natjecanja, kao i ostalim članovima društva koji su se trudili i borili tijekom cijele godine na velikom uspjehu koji su postigli ove sezone.