Sunday, April 15, 2018

Uspješno otvaranje natjecateljske sezone za gimnastičare Valpova


Gimnastičari Gimnastičkog društva „Hrvatski sokol“ Valpovo su u travnju nastupili na dva natjecanja, prvom kolu Kupa Hrvatske za regiju Istok i Turniru gradova Slavonije i Baranje. Domaćin oba natjecanja je bilo upravo GD Valpovo a sudjelovale su ekipe iz Požege, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Osijeka i Valpova.

Na 1. kolu Kupa Hrvatske Valpovčani su nastupili u dvije kategorije; univerzalnom programu – mlađi kadeti gdje je Svenu Peraku za 0,10 bodova izmaklo zlato i kategoriji juniora C-programa gdje su natupili s ekipom. Ekipu su činili Karlo Ružman, Marko Bošnjak, Domagoj Gvozdić i Luka Miličević a osvojili su drugo mjesto. U pojedinačnom plasmanu Karlo Ružman osvaja treće mjesto, Marko Bošnjak je bio četvrti, Domagoj Gvozdić osmi i Luka Miličević deseti.
Turnir gradova je za valpovčane bio još uspješniji, pobijedili su s dvadesetak bodova prednosti ispred gimnastičara Vinkovaca. Pobjedničku ekipu su sastavljali Marko Bošnjak koji je u pojedinačnom plasmanu osvojio prvo mjesto, Karlo Ružman je bio srebrni, Domagoj Gvozdić je zauzeo četvrto mjesto i Luka Miličević je bio sedmi.
Nakon vrlo uspješnog početka sezone, gimnastičare Valpova očekuje 12. svibnja drugo kolo Kupa Hrvatske koje će se održati u Vinkovcima, a prije toga će se gimnastičarke okupiti u subotu 21. travnja u Valpovu na 2. kolu Kupa Hrvatske u B i C programu. Natjecanje će se održati u gradsko školsko sportskoj dvorani s početkom u 8.30 sati.