Saturday, March 16, 2013

Gimnastičari Valpova pobjednici Turnira gradova Slavonije i Baranje

Gimnastičko društvo «Hrvatski sokol» Valpovo je u subotu 16. ožujka bilo domaćin natjecanja «Turnir gradova Slavonije i Baranje» u muškoj sportskoj gimnastici. To je natjecanje na kojem sastav ekipe čine najbolji pojedinci kluba koji se natječu svi u jednoj disciplini. Iako oslabljeni za jednog od najboljeg vježbača kluba, gimnastičari GD Valpova su slavili s dva boda prednosti ispred Požege i postali prvaci Slavonije i Baranje. Sastav pobjedničke ekipe su činili: Ivan Albert, Ivan Bošnjak, Mihael Tibinac i Domagoj Gvozdić. Treba napomenuti još da su se u pojedinačnom plasmanu naša dvojica gimnastičara, Ivan Albert i Ivan Bošnjak, pozicionirali na prvo odnosno drugo mjesto.





Friday, March 15, 2013

Gradonačelnik Leon Žulj gimnastičarima donirao opremu

Gradonačelnik Valpova Leon Žulj posjetio je u petak 14. ožujka trening gimnastičara Gimnastičkog društva Hrvatski sokol Valpovo. O rezultatima i uspjesima gradonačelniku je govorio sportski direktor i trener muških kategorija Zlatko Ištvanović, o uvjetima rada i organizaciji društva predsjednik Tomislav Birovljević, a o radu s djevojčicama njihova trenerica Sanja Majetić.
Nakon što je gradonačelnik saslušao domaćine, obratio im se s riječima pohvale na stoljetnom djelovanju kluba te čestitao na kontinuitetu odličnih rezultata koji postižu članovi kluba.
"Poznati su mi uspjesi valpovačkih gimnastičara i raduje me da su Ivan Albert, Fran Zamaklar i Ivan Bošnjak perjanice ovoga kluba i uzor mlađim kategorijama gimnastičara. Gimnastika kao bazični sport ima veliki značaj za razvoj mladih sportaša, pa makar i ne ostali u gimnastici pa smo zato ustrajni u tome da taj sport razvijamo, omogućujemo im solidne uvjete za treniranje, a u narednom ćemo razdoblju izdvojiti i nešto više novca za nabavku već dotrajalih sprava, koje će, uvjeren sam, doprinijeti novim sportskim uspjesima", rekao je gradonačelnik Leon Žulj pozdravljajući mlade gimnastičare.

Da Grad Valpovo i gradonačelnik prate naše mlade gimnastičare i daju im podršku i potporu, dokaz je i gradonačelnikov večerašnji posjet treninga na kojem je gimnastičarima donirao sportsku opremu u vrijednosti 5.000 kn u kojoj će se gimnastičarke i gimnastičari Društva natjecati na ovosezonskim natjecanjima.

Zahvalni smo gradonačelniku Leonu Žulju na ovom poklonu djeci i pomoći klubu i veseli nas što prepoznaje gimnastiku kao bazni sport te pomaže da uvijeti u dvorani i klubu budu na nivou kakvom naša djeca zaslužuju te se nadamo da će se dobra suradnja između gradonačelnika i kluba nastaviti.



Thursday, March 14, 2013

Županijsko natjecanje osnovnih škola

13. ožujka u dvorani osnovne škole «Fran Krsto Frankopan» u Osijeku održano je županijsko natjecanje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici za školska sportska društva Osječko-baranjske županije. ŠŠD «Jovalija» Valpovo ispred osnovne škole «M.P.Katančić» je imalo ekipu u obje konkurencije. Dok su djevojke zauzele četvrto mjesto, ekipa dječaka je tijesnoj borbi za vrh ipak završila na drugom mjestu. Pojedinačno je Mihael Tibinac osvojio drugo mjesto na tlu i treće na ručama, a Domagoj Gvozdić treće na tlu. Sastav ekipe djevočica su činile Marija Vileta, Leona Kopjar, Lea Pendić, Lana Maltar i Latica Kučinac. Dječaci su bili u sastavu: Mihael Tibinac, Domagoj Gvozdić, Karlo Ružam i Lovro Ružman. Inače, sve djevojčice i svi dječaci su članovi gimnastičkog društva «Hrvatski sokol» Valpovo s kojima rade trenerice Sanja Majetić i Ana Birovljević te s muškom ekipom Zlatko Ištvanović.












Sunday, March 10, 2013

GD Valpovo dobilo nove suce

U nacionalnom gimnastičkom centru Aton su se krajem veljače i početkom ožujka održavali sudački seminari za gimnastičke sutkinje i suce. GD "Hrvatski sokol" Valpovo je imao kandidatkinju Anu Birovljević koja je već prošli ciklus polagala ispite te jednu mladu polaznicu, Luciju Ivančević koja je uspješno položila za sutkinju asistenticu.
Također, Tomislav Birovljević i Zlatko Ištvanović su obnovili nacionalne sudačke licence, a uspješno položenim ispitom Društvo je dobilo još jednog mladog suca, Ivana Alberta.
Treba napomenuti da je zbog najboljeg rezultata na ispitu Zlatko Ištvanović (uz međunarodnog suca Borisa Čulina iz Osijeka) izabran za vrhovnog suca Slavonije i Baranje u narednom olimpijskom ciklusu od četiri godine.