Wednesday, January 30, 2013

Proglašenje pobjednika Kupa Slavonije i Baranje za 2012.


Prošloga je vikenda u Pleternici održano Svečano proglašenje pobjednika Kupa Slavonije i Baranje u gimnastici za 2012. godinu. Na području Slavonije i Baranje djeluje čak devet registriranih gimnastičkih klubova: Beli Manastir, Vinkovci, Vukovar, Slavnoski Brod, Đakovo, Našice, dva kluba iz Osijeka te GD „Hrvatski sokol“ iz Valpova. Zbrajajući rezultate svih četiri natjecanja Kupa u prošloj godini došlo se do ukupnih pobjednika, a proglašavalo se pobjednike u ukupnom plasmanu, ženskoj te muškoj konkurenciji. Titulu ukupnog pobjednika odnio je gimnastički klub Pleter iz Pleternice, dok je GD Hrvatski sokol Valpovo zauzelo peto mjesto. U ženskoj konkurenciji Valpovčani su zauzeli također peto mjesto, dok su se u muškoj konkurenciji pozicionirali na treće mjesto. Pehar ze treće mjesto primio je sportski direktor i trener muške sportske gimnastike u GD Valpovu Zlatko Ištvanović, a priznanje mu je dodijelila dogradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić.

Titulu ukupnog pobjednika odnio je klub koji je prošle godine imao najviše natjecatelja, stoga je uspio i prikupiti najviše bodova. Moram napomenuti da je prije koju godinu GD Valpovo bilo tri puta uzastopno prvak Kupa Slavonije i Baranje za što su dobili pehar u trajno vlasništvo. Sada je sustav bodovanja drugačiji pa u ovim rezultatima do izražaja ne dolaze kvalitetni pojedinci, kojih mi zasigurno konstantno imamo. To dokazuju i rezultati prošle i pretprošle sezone kada smo s Državnog prvenstva donijeli nekoliko medalja, a imamo i višestrukog prvaka Hrvatske te nekoliko ukupnih pobjednika Slavonije i Baranje u svojim kategorijama. U nadolazećoj sezoni bi se sustav bodovanja za ukupnog pobjednika Kupa trebao malo promijeniti gdje će se više bodovati napredniji i jači programi, kakve mi u klubu radimo, pa vjerujem da će to donijeti nama i bolji plasman. Još samo želim dodati da je Valpovo uz Pleternicu najmanji grad koji se natječe u Kupu, sa samo jednom osnovnom školom, pa je i broj djece u klubu manji nego u većim klubovima.

Kako se sezona natjecanja približava, i aktivnosti u klubovima su pojačane. Tako u veljači suci i treneri GD Valpova idu u Nacionalni gimnastički centar „Aton“ u Nedelišće slušati seminar i polagati ispite te obnoviti sudačke licence. Tu bismo uključili i naše mlađe članove te im omogućili pravo suđenja u narednom olimpijskom ciklusu.
 

 


Saturday, January 19, 2013

Fran Zamaklar - perspektivni sportaš

Nakon što je Ivan Albert prošle godine bio proglašen za perspektivnog sportaša Grada Valpova, istu je titulu ove godine ponio Fran Zamaklar.
 


Fran Zamaklar, rođen 15.01.1999., odličan učenik sedmog razreda, gimnastikom se počeo baviti sa sedam godina. 2006.godine postaje članom gimnastičkog društva “Hrvatski sokol” Valpovo, i već iduće godine počinje osvajati medalje. Napredak iz godine u godinu donio mu je do sada osvojenih dvadesetak medalja, a naročito uspješna je bila 2012. u kojoj je osvojio čak pet zlatnh medalja i jednu srebrnu:
Na prvom kolu Kupa Slavonije i Baranje “C” programa, u kategoriji juniora osvaja prvo mjesto.
Na drugom kolu Kupa Slavonije i Baranje “C” programa, potvrđuje rezultat iz prethodnog natjecanja te također osvaja prvo mjesto.
Na trećem kolu Kupa Slavonije i Baranje “C” programa, u kategoriji juniora zauzima prvo mjesto i osvaja zlatnu medalju.
Na četvrtom kolu Kupa Slavonije i Baranje “C” programa, potvrđuje da je najbolji junior Slavonije i Baranje i osvaja prvo mjesto. Time se plasirao na državno prvenstvo kao najbolji pojedinac naše regije.
Na 9. Prvenstvu Hrvatske u “C” programu održanom u Sisku početkom prosinca, zaključuje vrlo uspješnu sezonu s drugim mjestom.