Sunday, May 26, 2013

VALPOVČANI NAJBOLJI DO SADA


Gimnastički klub „Sokol“ iz Slavonskog Broda je u subotu 25. svibnja bio domaćin velikog natjecanja, 3.kola Kupa Hrvatske i 51.Kupa Slavonije i Baranje u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici. Na cjelodnevnom natjecanju je sudjelovalo 190 natjecateljica i natjecatelja u B, C i D programu kroz 16 kategorija iz 10 slavonsko-baranjskih klubova: GD Žito i GK Inova-gim iz Osijeka, klubovi iz Vukovara, Vinkovaca, Đakova, Pleternice, Požege, Belog Manastira, Valpova te domaćini.
Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo je na natjecanje otišlo sa 7 natjecateljica i 12 natjecatelja. U kategoriji mlađih kadetkinja smo imali jednu predstavnicu, Anu Bošnjak koja je ostvarila i najbolji rezultat osvojivši drugo mjesto s istim brojem bodova kao i prvakinja. Kadetkinje Valpova su ekipno zauzele 4.mjesto, dok su pojedinačno osvojile sljedeći plasman: Lana Maltar 17.mj, Lea Pendić 20.mj, Latica Kučinac 27.mj, Leona Kopjar 28.mj.
U kategoriji juniorki smo imali dvije predstavnice, Mariju i Martinu Vileta koje su zauzele 13. odnosno 15. mjesto. Trenerica djevojčica je Sanja Majetić.
Dječaci Valpova su nastavili s izvrsnim rezultatima. Kadeti D programa su ekipno osvojili 3.mjesto, a pojedinačno najbolji je bio Marko Bošnjak osvojivši brončanu medalju. Ostali članovi ekipe su zauzeli sljedeći plasman: Borna Bartulović 12.mj, Lukas Petrović 13.mj, Luka Miličević 14.mj, Juraj Bagarić 17.mj, Ivano Schneider 21.mj.
U C programu, mlađi kadet Tomislav Slačanac je bio peti, a kadet Mihael Tibinac u vrlo jakoj konkurenciji zauzeo je 7.mjesto.
Za najbolji rezultat Društva pobrinuli su se naši najbolji gimnastičari koji već godinama dominiraju u svojim kategorijama, Ivan Bošnjak, Fran Zamaklar i Ivan Albert. I ovo natjecanje su bili najbolji te zasluženo osvojili zlatne medalje. Ivan Bošnjak, junior C programa, u jakoj konkurenciji odličnim izvedbama stvorio je razliku veću od jednog boda ispred drugoplasiranog vježbača iz Vinkovaca. Fran Zamaklar, kojem je ovo prva sezona u B programu, pokazao je da je zaista spreman za ovaj nimalo lagan program te je i treće natjecanje zaredom osvojio zlato. Standardno dobar, naš najbolji gimnastičar, Ivan Albert, senior B programa i dalje privlači najveću pozornost gledatelja i osvaja najveće aplauze. Tako je bilo i ovo natjecanje te se na kraju natjecanja popeo na najvišu stepenicu postolja. Trener dječaka je Zlatko Ištvanović.
Ovo natjecanje je za naše društvo najuspješnije u posljednjih nekoliko godina. Vratili smo se kući s čak tri zlatne, srebrnom i brončanom  medaljom i peharom za osvojeno treće mjesto. To je dokaz da ima kvalitete u našem klubu i da se dobro radi, a standardno dobrim dečkima se priključuju i mlađi natjecatelji koji su na ovom natjecanju došli do medalja. Svim našim natjecateljicama i natjecateljima čestitam na uspjehu koji su postigli u subotu, naročito osvajačima odličja.
U okviru ovog natjecanja je održana i proslava 50. Kupa Slavonije i Baranje. U programu proslave, uz brojne zabavne točke i nastupe reprezentativaca, predstavili su se i naši najbolji gimnastičari kluba.





























Sunday, May 5, 2013

Dva zlata, srebro i bronca s 2.kola Kupa


U organizaciji gimnastičkog društva „Sokol“ Požega,  04. svibnja  2013. održan je 51. Kup Slavonije i Baranje, a ujedno i Kup Hrvatske, regija istok u ženskoj sportskoj gimnastici (ŽSG) B i C programa i muškoj sportskoj gimnastici (MSG) B, C i D programa. Na natjecanju je sudjelovalo preko 150 natjecateljica i natjecatelja iz Osijeka, Vukovara, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Đakova, Belog Manastira, Valpova, Pleternice i Požege. GD „Hrvatski sokol“ Valpovo u ŽSG je nastupilo u kategorijama mlađih kadetkinja, kadetkinja i  juniorki. U kategoriji mlađih kadetkinja Ana Bošnjak je osvojila 3. mjesto i brončanu medalju, dok su kadetkinje ekipno osvojile 3. mjesto. Također je Marija Vileta osvojila 6. mjesto, a Martina Vileta 9. mjesto u kategoriji juniorki. Ekipe je vodila trenerica Sanja Majetić.
U MSG Valpovčani su imali predstavnike u sva tri programa. U D programu naši najmlađi vježbači su ekipno osvojili drugo mjesto, a ekipu su činili sljedeći dječaci: Marko Bošnjak (7.mjesto), Borna Bartulović (13.mj), Juraj Bagarić (14.mj), Niko Lovrić (15.mj), Kristijan Dorkić (17.mj), Luka Miličević (18.mj), Ivano Schneider (19.mj).
U C programu smo imali jednog mlađeg kadeta, Tomislava Slačanca koji je osvojio 6.mjesto. U najbrojnijoj kategoriji, C –kadeti, Mihael Tibinac se pozicionirao na 8.mjesto, Domagoj Gvozdić na 12.mjesto i Teo Lončarić na 23.mjesto. Junior Ivan Bošnjak je bio drugi, a zlato mu je izmaklo za svega 0,7 bodova.
U B programu je u kategoriji juniora Fran Zamaklar osvojio zlatnu medalju, kao i Ivan Albert u seniorskoj konkurenciji. Ekipe i natjecatelje u muškoj gimnastici je vodio trener Zlatko Ištvanović.
Ovo je još jedno uspješno natjecanje za GD Valpovo s kojeg smo se vratili s dvije zlatne, jednom srebrnom i brončanom medaljom te s dva pehara za ekipni plasman. Sljedeće natjecanje za gimnastičare je 20.Memorijal Mate Birovljevića koji će se održati 18.svibnja u organizaciji GD „Hrvatski sokol“ Valpovo.