Monday, November 10, 2014

Valpovački gimnastičari prvaci Hrvatske



Gimnastičko društvo Beli Manastir je proteklog vikenda ugostilo 400-tinjak gimnastičarki i gimnastičara na Završnicu Kupa Hrvatske i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u A, B i C programu. Ovo je najveće natjecanje u godini na koje dolaze samo najbolji iz cijele Hrvatske, odnosno oni koji su ostvarili plasman na temelju kvalifikacijskih natjecanja tijekom cijele godine.
Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo je imalo predstavnike u B i C programu. Nakon što se ekipa juniora B programa plasirala na Završnicu kao prvoplasirana u Slavoniji i Baranji, u subotu su pokazali da su najbolji i u Hrvatskoj – postali su državni prvaci. Slavili su ispred ekipe iz Varaždina i Vinkovaca. Svoju kvalitetu su potvrdili i u pojedinačnoj konkurenciji. Fran Zamaklar je prvak Hrvatske a Ivan Bošnjak je osvojio treće mjesto. Ova dvojica gimnastičara su već godinama u samom državnom vrhu i sa svakog se državnog prvenstva vraćaju okićeni medaljama.
U nedjelju se održavalo natjecanje u C programu gdje smo imali predstavnike u kategoriji mlađih kadeta. Ekipa Valpova u sastavu Marko Bošnjak, Niko Lovrić, Juraj Bagarić i Luka Miličević je osvojila četvrto mjesto.
Ovim je natjecanjem završena natjecateljska sezona. Sagledavši unazad, možemo zaključiti da je 2014. godina najuspješnija do sada. GD Valpovo je ukupni pobjednik Kupa Slavonije i Baranje za 2014. godinu, ekipe juniora B programa i mlađih kadeta C programa se plasirala na Završnicu Kupa Hrvatske kao prvoplasirane u Slavoniji i Baranji, na Državnom prvenstvu juniori B osvajaju prvo mjesto, Fran Zamaklar i Ivan Bošnjak pojedinačno osvajaju prvo odnosno treće mjesto, na nedavnom Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u A programu Ivan Albert je postao vice prvak u višebojskoj konkurenciji dok je na karikama i preči zauzeo treće mjesto i postao sportaš IV.kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora.