Saturday, March 29, 2014

Opet medalje za valpovačke gimnastičare



Gimnastički klub „Sokol“ iz Slavonskog Broda u subotu 29. ožujka bio je domaćin 1. kola Kupa Hrvatske regije Istok i Kupa Slavonije i Baranje u B, C i D programu u muškoj sportskoj gimnastici. Sudjelovalo je 55 gimnastičara iz Osijeka, Vinkovaca, Požege, Pleternice, Valpova i Slavonskog Broda. Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo je nastupilo s 14 natjecatelja u svim programima.
Standardno dobri, Ivan Albert, Fran Zamaklar i Ivan Bošnjak, i ovu su sezonu otvorili s medaljama. U kategoriji juniora B programa Fran Zamaklar je zauzeo prvo mjesto a Ivan Bošnjak treće. Ivan Albert u kategoriji B-seniori osvojio je prvo mjesto.
U „C“ programu imali smo ekipu mlađih kadeta koja je osvojila prvo mjesto. Također, i pojedinačno su dečki bili dobri i osvojili medalje. Marko Bošnjak zauzeo je drugo mjesto, Niko Lovrić bio je treći, Juraj Bagarić četvrti i Luka Miličević peti. U kategoriki kadeta Tomislav Slačanac zauzeo je 18.mjesto.

Predstavili smo se i s ekipom kadeta u „D“ programu koja je u ekipnom plasmanu osvojila treće mjesto. Ekipu su činili: Noa Blagojević (11.mjesto), Erik Škrinjar (14.), Teo Matković (15.), Marko Ajduković (16.) i Noa Pavić (17.). U konkurenciji juniora imali smo jednog pojedinca, Leo Lelas, koji je zauzeo 8. mjesto. Ovaj je rezultat sasvim očekivan jer dečki treniraju svega 3-4 mjeseci.
Trener svih selekcija dječaka je Zlatko Ištvanović, a na natjecanju je sudio i naš sudac Tomislav Birovljević.
Ovo je natjecanje za GD Valpovo bilo izuzetno uspješno. Vratili smo se s peharima za prvo i treće mjesto u ekipnom plasmanu te s pet medalja u pjedinačnom, dvije zlatne, srebrnom i dvije brončane. Sljedeće natjecanje će se održati 12. travnja u Belom Manastiru gdje će se predstaviti naše djevojčice u C programu.













Monday, March 17, 2014

Održana godišnja Skupština Društva



U petak 14. ožujka s početkom u 19.00 sati održana je redovna godišnja Skupština Gimnastičkog društva „Hrvatski sokol“ Valpovo. Na Skupštini, uz članove, sudjelovali su gosti: dopredsjednik Gradskog vijeća Zdravko Ćorić, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Valpova Miroslav Birovljević, ravnatelj Srednje škole Valpovo Miroslav Kupanovac te ravnatelj Osnovne škole M.P.Katančić Valpovo Dalibor Košutić.
Skupštinu je vodio predsjednik GD „Hrvatski sokol“ Valpovo Tomislav Birovljević. Podnosila su se izvješća o radu i o financijskom poslovanju u 2013. godini te je zaključeno kako je protekla godina bila vrlo uspješna što se tiče rezultata ali i obnove sprava.
Nakon pozdrava gostiju, sportski Društva direktor Zlatko Ištvanović zahvalio se gostima na podršci i pomoći tijekom cijele godine te iskazao zadovoljstvo i nadu za buduću suradnju.
Također je dodjeljeno priznanje Josipu Sokolu - Zicu za izniman doprinos Društvu kroz svoj dugovječan rad i članstvo u Društvu te je imenovan za doživotnog počasnog člana Društva.










Thursday, March 13, 2014

OŠ M.P.Katančić Valpovo najbolja u županiji u gimnastici



Osnovna škola Fran Krsto Frankopan iz Osijeka 12. ožujka bila je domaćin Županijskog natjecanja u gimnastici za osnovne škole. Natjecanje se odvijalo za djevojčice i dječake, a OŠ M.P.Katančić iz Valpova imala je ekipu i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. U ženskoj konkurenciji, od šest ekipa, školsko sportsko društvo „Jovalija“ Valpovo osvojila je treće mjesto. Ekipu su činile: Ana Bošnjak, Lea Pendić, Latica Kučinac, Leona Kopjar, Martina Vileta i Lana Maltar.
U muškoj konkurenciji najbolji su bili učenici OŠ M.P.Katančić iz Valpova koji su i pobjednici Županijskog natjecanja. Bili su bolji od ekipe iz Osijeka za desetak bodova. Sastav pobjedničke ekipe: Mihael Tibinac, Domagoj Gvozdić, Niko Lovrić i Marko Bošnjak. Ovom pobjedom Valpovčani su se plasirali na Državno prvenstvo osnovnih škola koje će se održati 22. travnja u Osijeku u sklopu Svjetskog kupa u gimnastici koji će biti 24.-27. travnja.

















Saturday, March 8, 2014

Turnir gradova u Valpovu



Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo u subotu 08. ožujka organiziralo je natjecanje Turnir gradova Slavonije i Baranje u muškoj sportskoj gimnastici.
Valpovački gimnastičari su ekipno zauzeli drugo mjesto iza Vinkovčana koji su slavili s nešto manje od 4 boda prednosti. Ekipu Valpovčana su činili: Ivan Albert, Fran Zamaklar, Ivan Bošnjak i Tomislav Slačanac, a trener gimnastičara je Zlatko Ištvanović.
Pojedinačno, najbolji rezultat imao je Ivan Albert, drugi je bio Ivan Bošnjak a treće mjesto je pripalo Franu Zamaklaru. Tomislav Slačanac zauzeo je osmo mjesto.
Sljedeće natjecanje za gimnastičare je 29. ožujka u Slavonskom Brodu, 1.kolo Kupa Hrvatske u B, C i D programu, a prije toga GD Valpovo 22. ožujka organizira 1.kolo Kupa Slavonije i Baranje u D programu za djevojčice. Natjecanje će se održati u Gradsko školsko sportskoj dvorani u Valpovu.