Monday, October 14, 2013

ČETIRI ZLATA ZA VALPOVAČKE GIMNASTIČARE



Gimnastičari GD-a „Hrvatski sokol“ Valpovo su u subotu 12. listopada gostovali u Slavonskom Brodu na 4. kolu Kupa Hrvatske u B, C i D programu. Ovo je ujedno i posljednje kvalifikacijsko natjecanje za Državno prvenstvo koje će se održati u Ogulinu drugi vikend u studenom. Na natjecanju se okupilo šezdesetak gimnastičara iz Belog Manastira, Požege, Pleternice, Vinkovaca, Valpova, Osijeka i Slavonskog Broda, a GD Valpovo se predstavilo u sva tri programa s 9 natjecatelja.
Naši najmlađi natjecatelji, u kategoriji kadeta D programa su u ekipnom plasmanu po treći puta ove godine zauzeli drugo mjesto. „Srebrnu“ ekipu čine: Marko Bošnjak, Luka Miličević, Lukas Petrović, Kristijan Dorkić, Niko Lovrić i Juraj Bagarić-koji nije nastupio u subotu. Ovi dječaci ne treniraju više od dvije godine i ovaj rezultat je zaista sjajan, a uspjeh je još veći kada se pogleda pojedinačni plasman i vidi napredak u nastupima, ocjenama i samom plasmanu. Prošlo natjecanje je Marko Bošnjak zauzeo treće mjesto dok se na ovom natjecanju penjao na najvišu stepenicu postolja i osvojio prvo mjesto. Napredak je vidljiv i kod ostalih dječaka, pa je tako Luka osvojio odlično šesto mjesto, Lukas je bio jedanaesti, Kristijan trinaesti i Niko četrnaesti.
U C programu smo imali dvojicu natjecatelja, mlađeg kadeta Tomislava Slačanca koji je zauzeo peto mjesto te juniora Ivana Bošnjaka koji je ponovio uspjeh s prošlog natjecanja i vratio se kući sa zlatnom medaljom oko vrata.
U najzahtjevnijem B programu, natjecali su se Fran Zamaklar kao junior i Ivan Albert kao senior. Obojica su na svim natjecanjima ove godine uzeli zlato, a isto je bilo i u subotu.
Ovo je natjecanje najuspješnije do sada u posljednjih nekoliko godina jer smo se vratili kući s peharom za drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji te sa četiri zlatne medalje u pojedinačnom plasmanu.
„Iako smo vrlo zadovoljni ovom godinom i rezultatima koje smo postigli ove sezone, sada nam tek dolazi ono najvažnije za što se spremamo cijele godine, a to je Državno prvenstvo. Imamo sjajne dečke koji su proteklih godina donosili medalje s Državnih natjecanja a vjerujem da imamo šanse i ove godine uzeti medalju. Ostalo je mjesec dana do prvenstva i iskoristit ćemo to vrijeme da maksimalno pripremimo dečke i pokušamo ostati u državnom vrhu. Moramo istaknuti da su sva trojica natjecatelja (Ivan Albert, Fran Zamaklar, Ivan Bošnjak) ukupni pobjednici regije Istok za ovu godinu i kao najbolji u svojim kategorijama ostvarili plasman na Državno. Već je i ovo veliki uspjeh jer je Franu ovo prva godina da se natječe kao junior gdje su mu vježbe dosta složenije, a uspio je uzeti zlato na sva četiri kola Kupa Slavonije i Baranje. Ivan Albert je višestruki juniorski prvak Hrvatske u B programu, a ove godine se bori u konkurenciji seniora i vjerujemo da ima dovoljno kvalitete za borbu za sam vrh."