Saturday, September 29, 2018

TOMISLAV BIROVLJEVIĆ, in memoriam




„Kad umre čovjek, zemlja postaje teža za jednu ranu i dublja za jednu jamu.“
Preminuo je muž, otac, brat, sportaš, trener, prijatelj... čovjek.

Tomislav Birovljević.

Rođen je 20. studenog 1956. godine. Diplomirani inžinjer zaštite na radu radio je cijeli život u struci, ali gimnastika je bila njegova glavna preokupacija. Ušao je u dvoranu sa svojim ocem u četvrtoj godini života i nije više napuštao gimnastiku. Marljivo i savjesno je trenirao što mu je donijelo velike uspjehe na regionalnoj i nacionalnoj razini. Učio je uz pokojnog oca Matu kojeg je naslijedio i čijim je koracima nastavio. Velikim angažmanom i ustrajnim radom unaprijedio je Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo i podigao na višu razinu. Othranio je mnoge generacije, izveo mnogu djecu na pravi put i od njih napravio ljude. Kao pravi trener i mentor, postavio je dobre temelje svojim trenerima i suradnicima. Obilježio je noviju povijest gimnastičkog društva i imao još ideja za dalje...  
A onda je otišao, tiho i bez riječi, u snu. Ostavio je tugu i suze za svoju obitelj, ali i ponos u ljudima koji su ga poznavali.
 A mnogi su ga poznavali.
 Od onih najmanjih, koje je naučio prve gimnastičke skokove i kolute, i s kojima je svakodnevno dijelio sportsku sreću i tugu pa do onih s kojima je dijelio zajedničko prijateljstvo, uspjehe i neuspjehe.
Tomislav Birovljević ostavio je neizbrisiv trag u razvoju gimnastike. Bio je jedan od onih entuzijasta zbog kojih mali sportovi i dalje žive. Ustrajnost, volju i predanost prenosio je na svakog s kim je dijelio sportski duh i zajedništvo.  Njegovo će ime  uvijek znati i spominjati svaki novi gimnastičar, djevojčica ili dječak, koji će koračati njegovim stopama u valpovačkoj dvorani.
Nama, njegovim prijateljima nedostajat će, ali znat ćemo da negdje odozgo vidi sve... i dalje prati našu gimnastiku kako ne bi zabroavili sve ono što nas je naučio.

Zbogom i hvala!

                                                                                Tvoji prijatelji gimnastičari
  

Tuesday, September 4, 2018

UPISI U ŠKOLU GIMNASTIKE



GIMNASTIČKO DRUŠTVO "HRVATSKI SOKOL" VALPOVO kreće s upisima djece u školu gimnastike.

Pozivamo sve učenike i djecu predškolskog uzrasta da se priključi radu društva u gimnastički opremljenoj dvorani - "staroj" dvorani Srednje škole Valpovo (ulaz oko škole).

Učenici osnovnih škola (školarci) će imati treninge:  PONEDJELJAK I SRIJEDA  18:30 - 19:30.

Djeca predškolskog uzrasta imaju sljedeće termine: UTORAK I ČETVRTAK 17:30 - 18:15 (djeca 3 - 4 godine starosti)  i  18:15 - 19:00 (djeca 5 - 6 godina starosti).

Upisati se može za vrijeme treninga.

Trener školaraca: Tomislav Birovljević (kontakt: 0959038756)
Trenerica predškolaraca: Ana Birovljević (kontakt: 0989788728)


https://www.facebook.com/GDHrvatskiSokolValpovo/