Monday, March 30, 2015

VALPOVAČKI SENIORI PRVACI U PRVOM KOLU KUPA HRVATSKE


Valpovačko gimnastičko društvo je u subotu 28.ožujka organiziralo prvo kolo Kupa Hrvatske Regije Istok za B i C program u muškoj sportskoj gimnastici. Na natjecanju su uz domaćine sudjelovale ekipe iz Osijeka, Požege i Vinkovaca. Valpovčani su se predstavili s ekipama seniora u B programu i kadeta C programa te pojedincima u mlađim kadetima i juniorima.
Seniori B programa, Ivan Albert i Ivan Bošnjak su zauzeli ekipno prvo mjesto, a pojedinačno su također bili najbolji, Albert prvi i Bošnjak drugi.
U C programu smo imali jednog mlađeg kadeta, Niku Lovrića, koji je uvjerljivo slavio ispred Osječana i Požežana. Kadetska ekipa je osvojila drugo mjesto ekipno, a pojedinačno najbolji je bio Marko Bošnjak osvojivši 4.mjesto. Tomislav Slačanac bio je šesti, Juraj Bagarić osmi, Luka Miličević trinaesti i Noa Blagojević, koji se tek nedavno priključio radu kadeta, dvadeseti. Ovo je i brojčano najzastupljenija kategorija gdje se natječe tridesetak vježbača, a valpovačkim gimnastičarima je ovo tek prvi nastup u kadetima i ovaj rezultat je čak iznad očekivanog. Jedini naš junior Leo Lelas zauzeo je drugo mjesto.
Na kraju natjecanja možemo izraziti veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima i napretkom dječaka, a pozivamo i ostalu djecu da se priključe radu kluba i slijede ove dečke u sjajnim rezultatima.






















Saturday, March 14, 2015

Valpovački gimnastičari najbolji u Slavoniji i Baranji

U organizaciji Gimnastičkog društva „Hrvatski sokol“ Valpovo je u subotu 14. ožujka održano natjecanje Turnir gradova Slavonije i Baranje u muškoj i ženskoj sporskoj gimnastici. To je natjecanje gdje najbolji pojedinci predstavljaju klub i nastupaju svi u jednoj kategoriji.
Valpovački gimnastičari su slavili ispred Vinkovaca, a sastav najbolje ekipe Slavonije i Baranje je: Ivan Albert, Ivan Bošnjak, Fran Zamaklar, Tomislav Slačanac i Marko Bošnjak.
Gimnastičarke Valpova također su se popele na postolje zauzevši treće mjesto, iza Vukovara i Belog Manastira. Ekipu Valpova su činile: Lea Pendić, Leona Kopjar, Lana Maltar i Latica Kučinac.

U sklopu ovog natjecanja proglašeni su i najbolji klubovi Slavonije i Baranje za 2014. godinu. Do ovih se rezultata dolazi na temelju zbira svih rezultata na natjecanjima u prethodnoj godini.
U ženskoj sportskoj gimnastici GD Valpovo je zauzelo peto mjesto, dok su dečki uvjerljivo prvi. U ukupnom plasmanu (muški i ženski), Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo je najbolji gimnastički klub Slavonije i Baranje u 2014. godini s preko 2000 bodova ispred drugoplasiranih.