Monday, September 6, 2021

UPIS NOVIH ČLANOVA

 


Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo vrši UPIS novih članova. Djeca starosti 3,5 – 5 godina imaju treninge utorkom i četvrtkom od 18.30-19.15, a predškolci od 5 - 6,5 godina su iste dane od 19.20-20.10 sati.

Za učenike koji pohađaju osnovnu školu treninzi se odvijaju ponedjeljkom i srijedom od 18.30 – 19.30 sati.

Treninzi se održavaju u „staroj“ dvorani Srednje škole Valpovo (ulaz između „velike“ dvorane i Srednje škole).

Upisi se mogu izvršiti putem linka https://itsport.hr/app/gdvalpovo/register

Kontakt:  0959170820 Martina i 0921009266 Zlatko.

Wednesday, September 16, 2020

VRŠIMO UPIS NOVIH ČLANOVA



Gimnasticko drustvo Hrvatski sokol Valpovo vrsi upis novih clanova.

Zbog izvanredne situacije uzrokovane virusom COVID-19 radimo u ogranicenim uvjetima, a termini su sljedeci:

PREDŠKOLCI

3,5-6 god. 
UTO 19.15-20.00
ČET 19.15-20.00


ŠKOLA GIMNASTIKE
7 god. i stariji
PON 19.15-20.00
SRI 19.15-20.00

Treninzi se odrzavaju u "staroj" dvorani Srednje skole Valpovo (prolaz izmedu Srednje skole i velike dvorane).

Od opreme je dovoljno ponijeti kratke hlacice ili tajice i kratku majicu te carapice.

Upisi se vrse prije ili poslije treninga.

Kontakt: 
0989871049 (Marija)

Friday, February 1, 2019

ZLATKO IŠTVANOVIĆ - ZASLUŽNI SPORTSKI DJELATNIK




Predsjednik i trener kluba ZLATKO IŠTVANOVIĆ primio priznanje za ZASLUŽNOG SPORTSKOG DJELATNIKA na Proglašenju najboljih u sportu u 2018. godini.




ŠŠD Jovalija Valpovo na Županijskom natjecanju osnovnih škola

Dječaci ŠŠD „Jovalija“ osnovne škole „M.P.Katančić“ Valpovo su prvaci, a djevojčice viceprvakinje Županijskog natjecanja osnovnih škola u gimnastici.
Natjecanje je održano u organizaciji Školskog sportskog saveza Osječko-baranjske županije u novoizgrađenoj gimnastičkoj dvorani u Sokol centru u Osijeku.
Dječaci Valpova su osvojili prvo mjesto ispred Osijeka, a ekipu su sačinjavali Marko Bošnjak, Karlo Ružman, Sven Perak i Luka Mihaljević predvođeni nastavnikom Borisom Šimićem i trenerom Zlatkom Ištvanovićem.
Ekipa djevojčica u sastavu Lorna Budai, Ana Bošnjak, Anja Cvenić, Leonarda Mađarić i Katarina Miličević je zauzela drugo mjesto, a voditeljica je bila Ana Birovljević, trenerica Gimnastičkog društva „Hrvatski sokol“ Valpovo.
Ovim rezultatima su se obje ekipe plasirale na Državno prvenstvo osnovnih škola koje će se održati u istoj dvorani 21. veljače.






Monday, November 12, 2018

I Valpovčani na državnom prvenstvu - Završnici kupa Hrvatske


Proteklog vikenda u Slavonskom Brodu je održana Završnica Kupa Hrvatske u A-programu za mlađe kategorije, B i C programu u muškoj i ženskoj konkurenciji. To je državno prvenstvo na koje su se plasirale najbolje ekipe i pojedinci iz svojih regija.
Regija Istok je u 2018. godini imala 4 natjecanja na temelju kojih su se zbrajali bodovi i samo oni najbolji su ostvarili plasman na Završnicu.
Na Završnici je sudjelovalo 30-ak klubova iz cijele Hrvatske s oko 350 natjecateljica i natjecatelja.
Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo je imalo predstavnike i u muškoj i u ženskoj konkurenciji u natjecanju pojedinaca.
U muškoj gimnastici su to: Sven Perak, Marko Bošnjak i Karlo Ružman.
Sven Perak, u najbrojnijoj kategoriji univerzalnog A programa mlađih kadeta je zauzeo dvadeseto mjesto. Marko Bošnjak je došao na korak do medalje zauzevši 4.mjesto u kategoriji juniora C program, dok je Karlo Ružman u istoj kategoriji osvojio 7.mjesto. Napominjemo da se na Završnicu plasirao i Tomislav Slačanac koji nije nastupio nanatjecanju zbog ozljede.
U ženskoj konkurenciji mlađih kadetkinja najbolje iz Valpova, Franziska Buschbacher osvaja 35.mjesto i Mia Markešić 36.mjesto. Također na Završnicu se plasirala i Laura Cvenić koja je bila spriječena u odlasku na natjecanje.
Trener dječaka Zlatko Ištvanović i trenerica djevojčica Monika Kubat te Ana Birovljević koja je na ovo natjecanje vodila djevojčice su zadovoljni rezultatima i čestitaju svim predstavnicima natjecanja na rezultatima. Također čestitaju i svim ostalim djevojčicama i dječacima koji su vrijedno trenirali ove godine u GD valpovo.
Sada slijedi još jedno natjecanje za dječake, Memorijal Mate Birovljevića koji će se održati 1. Prosinca, a prije toga djevojčice D programa nastupaju u Osijeku u novom gimnastičkom centru Sokol Žito. Time zaključujemo uspješnu sezonu, radimo selekciju djece i popunjavamo natjecateljske skupine te se pripremamo za novu natjecateljsku sezonu.
















Wednesday, October 17, 2018

Valpovčani ekipno drugi, Marko Bošnjak zlatni


Valpovački gimnastičari su uspješno odradili treće kvalifikacijsko natjecanje za Državno prvenstvo i vratili se s medaljama.
Natjecanje je održano u organizaciji Gimnastičkog kluba „Hrvatski sokol“ Vinkovci. To je bilo natjecanje u B i C programu za dječake, a nastupili su klubovi iz Osijeka, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Požege i Valpova.

GD Valpovo je imalo predstavnika u univerzalnom programu za mlađe kategorije, Svena Peraka koji je osvojio izvrsno drugo mjesto.
U konkurenciji juniora C programa valpovčani osvajaju ekipno drugo mjesto, a ekipu su činili Tomislav Slačanac, Karlo Ružman i Marko Bošnjak.
Navedeni dječaci su natjecali i u pojedinačnom programu: Marko Bošnjak se okitio zlatom, Karlo Ružman je bio čevrti a Tomislav Slačanac deveti.

Nakon ovih odličnih rezultata, djevojčice i dječake čeka još jedna, zadnja, provjera prije državnog natjecanja. U subotu 20. listopada gostujemo u Požegi na četvrtom kolu Kupa Hrvatske za regiju Istok u B i C programu gdje isto očekujemo dobre rezultate, a nakon tog natjecanja će se zbrojiti bodovi i saznati tko se kvalificirao na državno natjecanje koje će biti u Slavonskom Brodu drugi tjedan u studenom.










Saturday, September 29, 2018

TOMISLAV BIROVLJEVIĆ, in memoriam




„Kad umre čovjek, zemlja postaje teža za jednu ranu i dublja za jednu jamu.“
Preminuo je muž, otac, brat, sportaš, trener, prijatelj... čovjek.

Tomislav Birovljević.

Rođen je 20. studenog 1956. godine. Diplomirani inžinjer zaštite na radu radio je cijeli život u struci, ali gimnastika je bila njegova glavna preokupacija. Ušao je u dvoranu sa svojim ocem u četvrtoj godini života i nije više napuštao gimnastiku. Marljivo i savjesno je trenirao što mu je donijelo velike uspjehe na regionalnoj i nacionalnoj razini. Učio je uz pokojnog oca Matu kojeg je naslijedio i čijim je koracima nastavio. Velikim angažmanom i ustrajnim radom unaprijedio je Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo i podigao na višu razinu. Othranio je mnoge generacije, izveo mnogu djecu na pravi put i od njih napravio ljude. Kao pravi trener i mentor, postavio je dobre temelje svojim trenerima i suradnicima. Obilježio je noviju povijest gimnastičkog društva i imao još ideja za dalje...  
A onda je otišao, tiho i bez riječi, u snu. Ostavio je tugu i suze za svoju obitelj, ali i ponos u ljudima koji su ga poznavali.
 A mnogi su ga poznavali.
 Od onih najmanjih, koje je naučio prve gimnastičke skokove i kolute, i s kojima je svakodnevno dijelio sportsku sreću i tugu pa do onih s kojima je dijelio zajedničko prijateljstvo, uspjehe i neuspjehe.
Tomislav Birovljević ostavio je neizbrisiv trag u razvoju gimnastike. Bio je jedan od onih entuzijasta zbog kojih mali sportovi i dalje žive. Ustrajnost, volju i predanost prenosio je na svakog s kim je dijelio sportski duh i zajedništvo.  Njegovo će ime  uvijek znati i spominjati svaki novi gimnastičar, djevojčica ili dječak, koji će koračati njegovim stopama u valpovačkoj dvorani.
Nama, njegovim prijateljima nedostajat će, ali znat ćemo da negdje odozgo vidi sve... i dalje prati našu gimnastiku kako ne bi zabroavili sve ono što nas je naučio.

Zbogom i hvala!

                                                                                Tvoji prijatelji gimnastičari
  

Tuesday, September 4, 2018

UPISI U ŠKOLU GIMNASTIKE



GIMNASTIČKO DRUŠTVO "HRVATSKI SOKOL" VALPOVO kreće s upisima djece u školu gimnastike.

Pozivamo sve učenike i djecu predškolskog uzrasta da se priključi radu društva u gimnastički opremljenoj dvorani - "staroj" dvorani Srednje škole Valpovo (ulaz oko škole).

Učenici osnovnih škola (školarci) će imati treninge:  PONEDJELJAK I SRIJEDA  18:30 - 19:30.

Djeca predškolskog uzrasta imaju sljedeće termine: UTORAK I ČETVRTAK 17:30 - 18:15 (djeca 3 - 4 godine starosti)  i  18:15 - 19:00 (djeca 5 - 6 godina starosti).

Upisati se može za vrijeme treninga.

Trener školaraca: Tomislav Birovljević (kontakt: 0959038756)
Trenerica predškolaraca: Ana Birovljević (kontakt: 0989788728)


https://www.facebook.com/GDHrvatskiSokolValpovo/

Tuesday, May 15, 2018

Juniori C drugi na Kupu Hrvatske, regija Istok


Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo je u subotu 12. svibnja organiziralo 2. kolo Kupa Hrvatske za regiju Istok u muškoj sportskoj gimnastici.  U odnosu na prošlo kolo juniori Valpova su napredovali za više od tri boda i zlato im je ovog puta izmaklo za svega 0,9 bodova. Zauzeli su drugo mjesto iza ekipe iz Osijeka. U pojedinačnom plasmanu najbolji su bili Marko Bošnjak koji se okitio broncom, Karlo Ružman je bio četvrti a Domagoj Gvozdić peti. U konkurenciji univerzalnog A programa mlađih kadeta Sven Perak je ponovio uspjeh s prethodnog natjecanja i zauzeo drugo mjesto.
Dečki nastavljaju i dalje sa sjajnim rezultatima, skupljaju bodove i približavaju se plasmanu na državno natjecanje. Na jesen ih čekaju još dva kvalifikacijska natjecanja i vjerujem da će se uspjet plasirati na Završnicu Kupa Hrvatske, najvišoj razini natjecanja za te kategorije.
Djevojčice imaju nastup 19. svibnja u Belom Manastiru na 3.kolu Kupa Hrvatske za regiju Istok, a GD Valpovo će imati predstavnice u svim kategorijama.








Sunday, April 15, 2018

Uspješno otvaranje natjecateljske sezone za gimnastičare Valpova


Gimnastičari Gimnastičkog društva „Hrvatski sokol“ Valpovo su u travnju nastupili na dva natjecanja, prvom kolu Kupa Hrvatske za regiju Istok i Turniru gradova Slavonije i Baranje. Domaćin oba natjecanja je bilo upravo GD Valpovo a sudjelovale su ekipe iz Požege, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Osijeka i Valpova.

Na 1. kolu Kupa Hrvatske Valpovčani su nastupili u dvije kategorije; univerzalnom programu – mlađi kadeti gdje je Svenu Peraku za 0,10 bodova izmaklo zlato i kategoriji juniora C-programa gdje su natupili s ekipom. Ekipu su činili Karlo Ružman, Marko Bošnjak, Domagoj Gvozdić i Luka Miličević a osvojili su drugo mjesto. U pojedinačnom plasmanu Karlo Ružman osvaja treće mjesto, Marko Bošnjak je bio četvrti, Domagoj Gvozdić osmi i Luka Miličević deseti.
Turnir gradova je za valpovčane bio još uspješniji, pobijedili su s dvadesetak bodova prednosti ispred gimnastičara Vinkovaca. Pobjedničku ekipu su sastavljali Marko Bošnjak koji je u pojedinačnom plasmanu osvojio prvo mjesto, Karlo Ružman je bio srebrni, Domagoj Gvozdić je zauzeo četvrto mjesto i Luka Miličević je bio sedmi.
Nakon vrlo uspješnog početka sezone, gimnastičare Valpova očekuje 12. svibnja drugo kolo Kupa Hrvatske koje će se održati u Vinkovcima, a prije toga će se gimnastičarke okupiti u subotu 21. travnja u Valpovu na 2. kolu Kupa Hrvatske u B i C programu. Natjecanje će se održati u gradsko školsko sportskoj dvorani s početkom u 8.30 sati.