Tuesday, November 8, 2016

Valpovački juniori vice prvaci Hrvatske

Prvog vikenda u studenome održano je završno natjecanje sezone u gimnastici – Završnica Kupa Hrvatske i Višebojsko prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. Natjecanje se odvijalo u domu srebrnog olimpijca Filipa Udea, nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću. Na natjecanju je sudjelovalo oko 450 natjecateljica i natjecatelja iz cijele Hrvatske. Pravo nastupa na ovoj završnoj smotri su imali samo najbolji pojedinci i najbolje ekipe iz svoje regije.
Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo je sudjelovalo na natjecanju s muškom ekipom juniora. Ekipa je tijekom godine na kvalifikacijskim natjecanjima regije na svih 4 kola Kupa Slavonije i Baranje osvojila prvo mjesto u ukupnom plasmanu regije istok i samim time ostvarila plasman na državno prvenstvo. Na Završnici (državno prvenstvo) ekipa Valpova se okitila srebrom zauzevši drugo mjesto iza ekipe iz Rijeke. Ekipu Valpovčana sačinjavali su: Marko Bošnjak, Karlo Ružman, Domagoj Gvozdić, Luka Miličević i Tomislav Slačanac. Većini ovih dječaka je ovo prvo državno natjecanje u karijeri, a neki od njih su po godištu još kadeti. Ovo je velik rezultat za dečke i klub i na najbolji mogući način smo završili uspješnu natjecateljsku godinu.
Sada nam predstoji pripremni period u kojem ćemo vršiti selekciju djece u klubu i usvajati nove vježbe i propozicije koje će nastupiti u sljedećem olimpijskom ciklusu.

Ovo je još jedan pokazatelj da se u klubu dobro radi i pozivamo svu djecu predškolske i školske dobi da se priključe radu kluba. 











Saturday, April 23, 2016

Juniori Valpova prvaci

GK Hrvatski sokol Vinkovci su 23. travnja bili domaćini 2.kola Kupa Hrvatske Regije Iskok u muškoj sportskoj gimnastici za B i C program. Nastupilo je 40-ak natjecatelja iz pet gradova: Osijeka, Slavonskog Broda, Požege, Vinkovaca i Valpova.
Gimnastičari Valpova pod vodstvom trenera Zlatka Ištvanovića su nastupili i u B i u C programu i u oba su ostvarili odlične rezultate:
Ivan Bošnjak u kategoriji seniora B programa je potvrdio rezultat iz prvog kola te osvojio prvo mjesto.
U C programu u kategoriji kadeta je nastupio Niko Lovrić, kojemu je ovo prvo natjecanje u toj kategoriji i zauzeo je osmo mjesto.
Juniori C programa su bili ekipni prvaci, a pojedinačno je Marko Bošnjak bio najbolji osvojivši prvo mjesto, dok je Domagoj Gvozdić bio sedmi, Luka Miličević deveti i Tomislav Slačanac deseti.

Nakon ovog natjecanja dječake čeka nastup na Memorijalu Mate Birovljevića i 3.kolu Kupa koji će se održati u Valpovu tijekom svibnja.









Tuesday, March 22, 2016

1.kolo Kupa Hrvatske, Regija Istok, MSG

Nakon uspješno organiziranog Turnira gradova Slavonije i Baranje, Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo je u nedjelju 20. ožujka bilo domaćin 1.kola Kupa Hrvatske za regiju istok u muškoj sportskoj gimnastici.
Na natjecanju su sudjelovali klubovi iz Osijeka, Požege, Vinkovaca i Valpova, a natjecanje se odvijalo u B i C programu. Valpovčani su bili uspješni u oba programa:
U B programu Ivan Bošnjak kao senior osvaja prvo mjesto.
Juniori C programa su ekipno zauzeli prvo mjesto, a ekipu su činili: Marko Bošnjak, Domagoj Gvozdić, Tomislav Slačanac, Luka Miličević i Karlo Ružman.
Pojedinačno Marko Bošnjak osvojio je drugo mjesto, Domagoj je bio peti, Tomislav šesti, Luka sedmi i Karlo osmi.

Nakon ovog natjecanja GD Valpovo već 02. travnja organizira 1.kolo za djevojčice u D programu koje će se održati u dopodnevnim satima Gradsko školsko sportske dvorane u Valpovu.







Turnira gradova za žensku i mušku sportsku gimnastiku i Svečana sjednica KUP-a Slavonije i Baranje

Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol” Valpovo je 12.ožujka u subotu, u maloj dvorani Srednje škole Valpovo sa početkom u 9,30 sati, održalo Turnir gradova Slavonije i Baranje za žensku i mušku sportsku gimnastiku. Na ovom natjecanju su sudjelovala društva iz Belog Manastira, Vukovara i Valpova.
U ženskoj sportskoj gimnastici najuspješnije društvo je bilo iz Belog Manastira koje je sa prednošću od 1, 5 bodova bilo uspješnije od GK Vukovar. Valpovčanke u sastavu: Lea Pendić, Leona Kopjar, Ana Bošnjak, Latica Kučinac i Lana Maltar su osvojile 3.mjesto.
U muškoj sportskoj gimnastici nije bilo konkurencije valpovčanima. Radi toga su gimnastičari društva nastupili bez najboljih, Frana Zamaklara i Ivana Bošnjaka u nešto mlađem sastavu: Marko Bošnjak, Niko Lovrić, Domagoj Gvozdić, Tomislav Slačanac i Karlo Ružman.
S obzirom da je ovo prvo natjecanje ove sezone sa vježbama Marka Bošnjaka trener Zlatko Ištvanović može biti vrlo zadovoljan, jer je Marko pokazao vrlo dobru formu.

            Nakon završenog natjecanja, u gradskoj kavani Art održana je svečana sjednica KUP-a Slavonije i Baranje, gdje je izvršeno proglašenje najuspješnijih društava za 2015.godinu.
U ukupnom plasmanu, zbrajajući bodove sa 15 održanih natjecanja tijekom 2015.godine, najuspješnije društvo je bilo iz Valpova, GD „Htvatski sokol”, koje je time ponovilo uspjeh iz 2014.godine. Drugo je bilo GD „Sokol” Požega, a treći GK Vukovar.
U ženskoj sportskoj gimnastici najuspješniji klub je iz Vukovara. Drugo je mjesto osvojilo društvo iz Belog Manastira, a treće iz Požege. Valpovčanke su osvojile 5.mjesto.

U muškoj sportskoj gimnastici svoju kvalitetu su ponovili valpovčani osvojivši ponovno KUP Slavonije i Baranje, ovaj puta 53. Drugi su bili Požežani, a treći natjecatelji GK „Hrvatski sokol” Vinkovci.









Wednesday, February 10, 2016

IVAN BOŠNJAK - SPORTAŠ UZOR i FRAN ZAMAKLAR - PERSPEKTIVNI SPORTAŠ GRADA VALPOVA

U velikoj dvorani Centra za kulturu Matija Petar Katančić, 27.siječnja održana je svečana dodjela priznanja najuspješnijih sportaša Grada Valpova za 2015. godinu.
Izvršni odbor Zajednice športskih udruga Grada Valpova, prateći rad i djelovanje sportskih udruga grada Valpova i prigradskih naselja na temelju Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih sportaša, sportskih kolektiva i sportskih djelatnika izabrao je

FRANA ZAMAKLARA
za perspektivnog sportaša grada Valpova za 2015. godinu.

Priznanje i plaketu mu je uručio predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Valpovo, Branko Markota, u društvu predsjednika ZŠU grada Valpova koji je uručio i poklon bon.

                Fran Zamaklar, rođen 15.01.1999., učenik drugog razreda Opće gimnazije, gimnastikom se počeo baviti sa sedam godina. 2006.godine postaje članom gimnastičkog društva “Hrvatski sokol” Valpovo, i već iduće godine počinje osvajati medalje. Napredak iz godine u godinu donio mu je do sada osvojenih pedesetak medalja, a naročito uspješna je bila 2015. u kojoj je prvi puta nastupio u najjačem A programu.
Fran je već petu godinu za redom ukupni pobjednik Kupa Slavonije i Baranje, odnosno Kupa Hrvatske Regije Istok.
Na prvom kolu Kupa Slavonije i Baranje u “B” programu osvaja drugo mjesto, dok je na trećem kolu osvojio prvo mjesto.
Također, Fran je član ekipe koja je ukupni pobjenik Kupa Slavonije i Baranje u 2015. Godini.
Otkako je počeo treninirati gimnastiku, svake godine je nastupio na Državnom prvenstvu.
Nakon 3 godine osvajanja medalja u B programu i prošlogodišnje titule pobjenika Završnice Kupa Hrvatske B programa, ove se godine predstavio u A programu.
Na Prvenstvu Hrvatske u A programu u kategoriji juniora osvaja treće mjesto u disciplini parter.
Na temelju ovog rezultata, Fran postaje kategorizirani sportaš Hrvatskog olimpijskog odbora pete skupine.

IVAN BOŠNJAK
proglašen je uzor sportašem grada Valpova za 2015. godinu.

Ivan Bošnjak, rođen 13.08.1998., učenik Opće gimnazije Valpovo, gimnastikom se počeo baviti sa osam godina. 2006.godine postaje članom gimnastičkog društva “Hrvatski sokol” Valpovo, i ubrzo prelazi u natjecateljski sastav društva. Sudjelovao je na svakom natjecanju u najjačoj ekipi društva, a borio se i u pojedinačnoj konkurenciji. 2009. godine na Prvenstvu Hrvatske zauzeo četvrto mjesto s minimalnim zaostatkom za trećim od 0,05 boda. Međutim, to ga nije obeshrabrilo, nego je odlučio trenirati i boriti se još više. 2010.godine počinje raditi još teži program i na Državnom prvenstvu osvaja šesto mjesto. Ni tu Ivan nije izgubio volju. Prešao je u kategoriju juniora gdje su ga dočekali još složeniji elementi, ali zaista naporan i težak rad na treninzima se isplatio ove godine kada Ivan osvaja titulu regionalnog juniorskog pobjednika sa četiri zlata te postaje vice prvak Hrvatske i osvaja srebrnu medalju na Prvenstvu Hrvatske.
Iz godine u godinu je napredovao, osvajao je medalje na svakom natjecanju Kupa Slavonije i Baranje, a posljednjih 5 godina je ukupni pobjednik Kupa Slavonije i Baranje i kao najbolji pojedinac se plasirao na Završnicu Kupa Hrvatske. Posljednjih šest godina je osvajač medalje na Državnim prvenstvima.
Ivan je do sada osvojio četrdesetak medalja, a samo 2015. godine njih sedam:

·         Na prvom kolu Kupa Slavonije i Baranje “B” programa, u kategoriji seniora osvaja treće mjesto.
·         Na drugom kolu Kupa Slavonije i Baranje “B” programa napreduje za jedno mjesto i osvaja srebro.
·        Na Turniru gradova Slavonije i Baranje, na kojem nastupaju najbolji pojedinci iz klubova, osvaja drugo mjesto.
·         Na trećem kolu Kupa Slavonije i Baranje “B” programa, u kategoriji seniora potvrđuje rezultat s prethodnog natjecanja i osvaja drugo mjesto.
·         Na Memorijalu Mate Birovljevića Ivan također zauzima drugo mjesto.
·         Na četvrtom kolu Kupa Slavonije i Baranje “B” programa osvaja prvo mjesto i kao najbolji pojedinac naše regije se plasirao na Državno prvenstvo.
·         Na državnom prvenstvu u Rijeci pod nazivom Završnica Kupa Hrvatske u B programu osvaja drugo  mjesto u kategoriji seniora.

Ivan je sportski uzor svim mlađim natjecateljima Društva ali i ostalim sportašima jer uz sve ove vrijedne rezultate koje je strpljivo čekao stiže na vrijeme riješavati i ostale obaveze, a nakon završene Opće gimnazije planira upisati Kineziološki fakultet i ostati u sportu.